לאכול טוב במסעדות ניו יורקפשוט לאכול טוב (צילום: NK loveforphotography עפ"י cc)

 

אחד הדברים שמכינים לקראת טיסה לניו יורק הוא רשימת מסעדות שחובה להגיע אליהן, המורכבת מהמלצות של חברים שהיו בהן, מעיתונים או מפוסטים בפייסבוק. הרשימה ארוכה, כמובן, אבל בדרך כלל הזמן קצר והיא נשארת ברובה לפעם אחרת. ההחלטה שלנו לשבוע בניו יורק היתה לא לאכול במסעדות כוכבות מישלן או מצטיינות זגאט, אלא פשוט לאכול טוב. הנה שלוש מסעדות כאלה.

 

תפריט הסטייקים של מסעדת Ruth's Chris Steak Houseחוכמת ההמון (צילום: star5112 עפ"י cc)

מקצוענות בבשר, שְלֵמוּת בפרטים

על Ruth's Chris Steak House נודע לי מחבר ותיק, ששיתף בפייסבוק את רשמיו ממסעדת הסטייקים האהובה עליו בניו יורק - חלק מרשת שהוקמה בשנת 1960 על ידי רות כריס וכיום הרשת הגדולה מסוגה בעולם, עם 135 סניפים בארה"ב ובמדינות נוספות. כסועדים בפעם הראשונה, בחרנו בחוכמת ההמון – ארוחות שהתפריט שלהן נבנה מהעדפות הסועדים במהלך השנים. פסטיבל 'שף תאכל' נוסח רות, אם תרצו.

סטייק עסיסי של מסעדת Ruth's Chris Steak Houseבשר זה העניין. סטייק נוסח רות כריס (צילום: John Knox עפ"י cc)

בחרנו בארוחות Ribeye Ruth's Classic (ב-56.95 דולר) ו-Filet Ruth's Classic (ב-52.95 דולר), ואחת מאיתנו התפתתה להצעתו של השף - ארוחת Fresh Fish Ruth's Classic (ב-42.95 דולר). התפתתה, כי בשביל נתח סלמון - אומנם איכותי ועשוי היטב - לא צריך לטוס עד ניו יורק. מנות הפתיחה כללו סלט ירוק ומתובל מעלים טריים, עגבניות שרי ובצר; וקרפצ'ו משובח. לארוחה נלווה יין Alamos Malbec מצוין ועשיר בטעמים ממנדוזה, ארגנטינה (46 דולר), שסייע לעיכול הבשר - ובשר זה העניין פה: רות יודעת לבחור בשרים, ובמטבחה מטפלים בהם היטב - מדיום רייר לריב איי, ומדיום לפילה.

לצד המנות, נהנינו מתרד מוקרם וקסרול תפוחי אדמה, ולקינוח קיבלנו עוגת שוקולד - או שמא פצצת שוקולד - עתירת קלוריות וטעימה. בסיכום, חוכמת ההמון ניצחה. בזכות האווירה והשירות הרגשנו כמו בנים יחידים במסעדה איכותית. שילמנו 278.50 דולר כולל מס עבור ארוחה משובחת, ועל הקבלה נרשם "שְלֵמוּת נמצאת בפרטים, ואנו מכסים את כולם עבורכם". אמן.

 

הכל בגדול במסעדת Union Square Caféמודל אמריקאי. Union Square Café מבפנים (צילום: Paul Sissons עפ"י cc)

מילים טובות וצלעות שמנמנות

לשוחרי קופי בר והבראסרי, מסעדת Union Square Café בת שתי הקומות היא המקבילה הניו יורקית ואפילו מודל: מסעדה המציגה מאז 1985 מטבח אמריקאי חדש, עם שף מיכאל רומנו ושפים לצידו החתומים על תפריט שממנו - על פי התרשמותנו - ניכרת חיבתו היתרה של השף לחלקי חזיר כגון לחי, אוזן ונחיריים. אבל על אלה ויתרנו.

צלעות טלה מעולות ושמנמנות במסעדת Union Square Caféרק לא לחי, אוזן ונחיריים. צלעות יוניוניקיות (צילום: Chris Chen עפ"י cc)

פתחנו בפטריות ממולאות עם חומץ מתיישן (16 דולר), קלמרי מטוגנים עם מיונז אנשובי מתובל (14 דולר), וקרפצ'יו מסינטה עם ארטישוק, פטריות ופרמג'ן (16 דולר) – מנות מהנות ביותר, שהוגשו לצד סלסלת לחמים ממאפיית BREADS השכנה (של אורי שפט, בעלי 'לחמים' בתל אביב), שמן זית, זיתים מעולים ומטבל מנצח של שמן זית, פסטו ואגוזים כתושים. מתוך ספר היינות בחרנו את הזינפנדל (55 דולר), בעיקר הודות לעובדה שזן הזינפנדל נחשב היום לאמריקאי. בחרנו, ולא התאכזבנו.

המנות העיקריות כללו צלעות טלה מעולות ושמנמנות - שלוש לכל סועד - עם עצם חשופה לאחיזה, כדי לנקות את הבשר עד תום (33 דולר), שלצידן גרטן תפוחי אדמה ועלי מנגולד; דג פורל עם תפוחי אדמה, תרד וחמאה חומה, שלצידו פולנטה מתירס אמיתי עתירת גבינה (30 דולר); ותרנגולת מטוגנת במחבת, עם פודינג לחם בפרמג'נו וחומץ בלסמי, וגם תרד בצד (29 דולר). כדי להגיע למלון בשלום ויתרנו על קינוחים. סיכום? רק מילים טובות: ארוחה טובה מאוד, שירות מעולה, אווירה וחברה נעימות. מה צריך יותר מזה?!

 

מסעדה תוססת Redeye Grillמלצרים מקצוענים ומוסיקה חיה. Redeye Grill (צילום: מתוך אתר המסעדה)

השניצל – אינסופי; העוגה – אמריקה!

מסעדת Redeye Grill במנהטן תוססת וגדולה, יש בה תמהיל נכון של אווירה, אוכל מגוון ומוקפד, מוזיקת רקע המנוגנת חי במקום ומלצרים מקצוענים. הסטייקים גדולים ואיכותיים, פירות הים טריים, את הסושי מכינים שני מקצוענים מהמזרח הרחוק, והמארחת עוברת מעת לעת עם מגש צ'ופרים מהמטבח – פה מאפה מלוח, שם עוגייה. בקיצור: מכלול של יחס, טעם ואיכות. גם הביקורות עליה באינטרנט נעות בין טובות מאוד למצוינות, ובצדק.

עוגת לובסטר וג'מבו שרימפס במסעדת Redeye Grillבגדול. ג'מבו שרימפס ב-Redeye Grill (צילום: מתוך אתר המסעדה)

התחלנו בסלט סיזר טרי וטעים עם שני אנשובי מעליו (14 דולר), צ'אודר (מרק סמיך) של צדפות שאסור להחמיץ (13 דולר), סלט עגבניות מצוין עם גבינת מוצרלה עשויה במקום (12 דולר) וגראטן אספרגוס (12 דולר). למנות עיקריות הזמנו 'עוגת' לובסטר על תרד ורוטב חמאה לבנה, וסביבה שלושה ג'מבו שרימפס טריים וענקיים, שנצרבו כמה שניות על פלנצ'ה לוהטת, לתוספת טעם לפני הגשתם; דג דוראד עשוי היטב אך מעט קטן (34 דולר), ושניצל עוף ענקי (27 דולר) - עד כדי כך שמי שהזמין אותו לא הצליח לסיים.

קינחנו בשני אספרסו (9.50 דולר יחד), ובעוגת שוקולד ולרונה תלת-קומתית שמישהי מאיתנו לא התאפקה והזמינה. ב-Redeye Grill אכלנו פעמיים באותו שבוע בניו יורק: בערב הראשון, כי המסעדה ממוקמת מול המלון בו שהינו; ובערב האחרון, כי נהנינו מאוד בפעם הראשונה. מול המלון שוכן גם אולם הקארנגי הול, בו חיכתה לנו התזמורת הסימפונית של סאן פרנסיסקו לקונצרט, אבל בין שתלכו אליו ובין שלא – מומלץ שתיכנסו לרד איי גריל בניו יורק.

 

* הכתבה פורסמה באדיבות אתר 'אכול ושאטו'. לכתבה המלאה לחצו כאן.

 

צילומי ההפניות לכתבה: marketing deluxe ו-Porto Bay Trade (עפ"י cc)