זוגיות מנצחת: כך תתאימו בין היין למנה
יחסים ארוכי טווח דורשים מחשבה, השקעה וויתורים חוזרים ונשנים, כך גם ביחסים בין מנות האוכל ליין המוגש במהלך הארוחה
זוגיות מנצחת: כך תתאימו בין היין למנה
לעורר את כל החושים. אילוסטרציה: thinkstock
הכלל הבסיסי החשוב ביותר בבחירת יין לליווי הארוחה, הוא שהיין צריך להשלים את האוכל והאוכל צריך להדגיש את תכונות היין. יש המדקדקים עד כדי כך, שהם מצייתים לכללים הנוקשים ביותר המגדירים איזה יין מתאים לכל מנה. יש הטוענים, כי כל יין מתאים לכל מנה – הכל תלוי אך ורק בטעם האישי.
להלן רשימת הנחיות כלליות, היכולה לסייע בבחירת היין המתאים לארוחה:
מנות ראשונות ודגים
אנטיפסטי - לבן יבש או חצי יבש. איטלקי (פינו גרי), מוסקדה סור-לי ואדום קל.
קרפצ'יו בקר - יינות טוסקנה, וינו דה טאבולה, שמפניה.
קרפצ'יו סלמון - שרדונה או שמפניה.
קוויאר - שמפניה.
כבד אווז - סוטרן, פינו גרי, ריזלינג או גוורצטרמינר.
צדפות, לובסטרים ופירות ים - מבושלים - סובניון בלאן, שרדונה.
אויסטרים נאים - שבלי, מוסקדה, פינו גרי, שרדונה, שמפניה.
סרטנים - שבלי, שרדונה, ריזלינג.
מולים - שרדונה, שבלי, בורגונדי או בוז'ולה אדומים קלים.
שרימפס - לבנים יבשים: בורגונדי, שרדונה, ריזלינג.
אנשובי - סובניון בלאן, פואי-פומה.
פטה כבד - פינו גרי, גוורצטרמינר, רצוי מאלזאס.
פטה דגים - שבלי, שנין בלאן או יין גרמני מאזור המוזל.
גפילטע פיש - סובניון בלאן.
דגים מעושנים - ריזלינג, מוסקדה, שבלי, שמפניה, סנסר, פואי-פומה, יינות לבנים מעמק הרון בצרפת.
סושי וסשימי - ריזלינג יבש, בלאן דה בלאן מבעבע.
אוכל הודי, תאילנדי או סיני - שרדונה, גוורצטרמינר.
שרימפס - לבנים יבשים: בורגונדי, שרדונה או ריזלינג. אילוסטרציה: thinkstock
בשר
ברבקיו - אדומים צעירים: שירז, קיאנטי, נווארה, זינפנדל, בוז'ולה.
רוסטביף - עם כל יין אדום איכותי.
ביף סטרוגנוף - אדומים: ברולו, וולפוליצ'לה אמרונה, הרמיטאג', זינפנדל בציר מאוחר.
צלי עוף או הודו - כמעט כל יין. לבנים יבשים וחצי יבשים או אדומים בוגרים.
גולאש - אדומים צעירים: קברנה, זינפנדל, שירז אוסטרלי.
המבורגר - אדומים צעירים: בוז'ולה או קברנה צעיר, קיאנטי, זינפנדל.
קבב - קברנה צ'יליאני, זינפנדל או שירז.
אוסובוקו - איטלקיים אדומים או פינו נואר.
עוף טנדורי - סובניון בלאן, בורדו אדום צעיר או אדום צפון איטלקי עדין.
עגל צלוי - אדומים מיושנים כמו ריוחה ריזרב, ריזלינג גרמני או אוסטרי, או פינו גרי אלזאסי.
תוספות וירקות
ירקות בגריל - ברברה או קברנה-שירז.
פטריות בצורות שונות - אדומים בשרניים כגון פומרול, מרלו קליפורני, ריוחה ריזרבה וספרדים כבדים.
פלפלים או חצילים ממולאים - קיאנטי או דולצ'טו איטלקיים, זינפנדל קליפורני, בנדול.
ריזוטו פטריות יער - איטלקיים: ברולו, קיאנטי רופינה ויינות מבורדו.
רטטוי - אדומים צעירים: קיאנטי, קברנה או מרלו, בורדו אדום צעיר.
פטריות - אדומים בשרניים כגון פומרול, מרלו קליפורני, ריוחה ריזרבה וספרדים כבדים. tthinkstock
קינוחים
פאי תפוחים, שטרודל או טארט טאטן - יינות גרמניים, אוסטרים והונגריים מתוקים או יין לבן מחבל הלואר.
עוגות גבינה - יינות קינוח לבנים.
שוקולד - טעמים חזקים שיכולים להתחרות: מוסקט, טוקאי, ליקר מוסקט אוסטרלי, פורט בן 10 שנים, סירה, זינפנדל או שירז מבעבע, רום.
קרם ברולה - יינות קינוח כמו סוטרן מדירה או טוקאי.
קרפ סוזט - שמפניה מתוקה או אסטי ספומנטי איטלקי.
פירות טריים - מוסקטו.
טארטים - סוטרן ויינות קינוח כבדים.
סלטים - שרי, מוסקט.
גלידות וסורבטים - ליקר מוסקט, מוסקטו מבעבע, ליקר אמרטו עם וניל, רום עם שוקולד.
פאי פקאן - מוסקט תפוז, ליקר מוסקט.
תות שדה - בורדו אדום, במיוחד מרגו. תותים בשמנת- סוטרן ובורדו מתוק.
סופלה - סוטרן או שמפניה מתוקה.
טירמיסו - פורט צעיר וסוטרן.
כתבות נוספות בנושא:
מדריך לחובב היין המתחיל >>
טיול גבינות במזרח צרפת >>
טיול יין בפרובאנס >>